Meditation is making love to the universe.

Meditatie is een vorm van spirituele oefening. De voordelen van meditatie op lichaam en geest zijn enorm en worden meer en meer wetenschappelijk onderzocht en bevestigd. Er zijn veel verschillende technieken in meditatie met verschillende doelen. Sommige zijn zeer goed voor relaxatie, andere voor concentratie, nog andere voor het vergroten van liefde, compassie, helderheid et cetera.
Meditatie heeft de kracht voor het lichaam en geest te healen.

leren mediteren

Mediteren kan, zeker in het begin, een verwarrende ervaring zijn. Vaak  ben je geïnteresseerd of zelfs geïntrigeerd nadat je er veel over gehoord en gelezen hebt of er via een cursus mee in aanraking kwam. Er vormen zich verschillende gedachten over wat mediteren is en inhoudt, en in een enthousiaste bui begin je zelf te mediteren. Maar dan gebeurt er van alles, behalve dat wat je verwachtte:

  • Je vindt het geweldig lachwekkend en begint te giechelen.
  • Je vraagt je af ‘Wat ben ik hier aan het doen?”.
  • Je krijgt overal jeuk, of je kan maar niet stil blijven zitten.
  • Je voelt je geënerveerd en lastig.
  • Misschien geloof je zelfs dat meditatie niet voor jou is weggelegd.

Je ervaart geen verlichting, geen spirituele visioenen, geen intens gevoel van kalmte of bruisend gevoel van liefde. En het lukt ook niet om ‘te zweven’.
Je vindt er niets aan en je stopt met mediteren. Wat een zonde.

Want iedereen kan mediteren en iedereen kan er profijt uit halen. Daarom organiseert Zymon een lessenreeks om te leren mediteren.

Wat mag je verwachten van deze reeks?

Tijdens deze 8 weken leer je wat meditatie wel is en wat niet. Je beoefent verschillende meditatietechnieken waardoor je zelf de kracht en de voordelen van deze technieken mag ervaren.  

Wat gaan we niet doen?

Lange sessies stilzitten in moeilijke houdingen die lichamelijk of geestelijk pijnlijk zijn.

Praktische info

Voorlopig is er geen nieuwe reeks gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden van een volgende reeks schrijf je dan in via onderstaande link.

logo zymon uitgesneden

podcast

relaxatie

Word helemaal zen met deze 10 minuten durende liggende relaxatie oefening.